Šťavnatá broskvová medovina 0,5l - limitovaná edice
Kód: M114Související produkty
Detailní popis produktu
Medovině velmi prospívá fakt, že jsou v ní naložené báječně zralé broskve celé i s peckami. Díky tomu si můžete vychutnat i jemnou chuť jadřinců, která při degustaci dodá medovině ten správný šmrnc.
Výsledná chuť je dlouhá, vřelá a možná vás překvapí jemným závanem jablek na patře. Po druhém doušku se rozvine broskvová chuť s peckovým koncem.
Medovinu doporučujeme před podáváním vychladit, díky tomu vyniknou všechny její tóny. Skvělá je i při pokojové teplotě, kdy lehce převáží sladká chuť medu, což se skvěle doplňuje s broskvovou chutí.
Voňavá medovina z poctivých surovin, s láskou připravovaná. Při procesu kvašení i zrání teplota nápoje nikdy nepřekročí 40 °C, aby si med zachoval všechny své prospěšné látky. Tato medovina není tolik sladká, jako medoviny doslazované, které jsou bohužel ty, které se k nám z řetězců či stánků dostávají nejčastěji. Tahle zrála opravdu dlouho. Stejně se nesetkáte u našich medovin s přidaným lihem, jsou kvašené opravdu jen přirozenou cestou, náš alkohol je poctivý :))
Proč tento výrobek:
• šťavnatá broskvová chuť s peckovým koncem
• vyrobena z broskví uzrálých na českém sluníčku
Když medovina vykvasí, její chuť se začne měnit a rozvíjet, proto ji necháváme minimálně rok a půl zrát. Podobně jako víno potřebuje svůj čas a my jí ho dopřáváme. Odměnou je nám vždy plná, neošizená a velmi výjimečná chuť.
Každá šarže je chuťově malinko jiná, projevuje se na ní totiž chuť samotného medu, ze kterého je vyrobena. Všechny jsou ale poctivé, vyráběné za studena a pouze z přírodních produktů. Medovina může obsahovat lehkou sedlinu, která je její přirozenou součástí. U některých šarží se s ní setkáte, u některých ne, na kvalitě jí to nijak neubírá.
Medoviny jsou kvašené při teplotě 22 až 25 stupňů, nebo některé při nižší teplotě kolem 9 stupňů. Kvašení při nižší teplotě trvá přibližně o měsíc déle, ale v medovině po něm zůstane zachována spousta aromatických látek a vůně i chuť nápoje je pak mnohem bohatší. Proces kvašení při nižší teplotě je náročnější, proto jím neprochází každá šarže, věnujeme se mu zejména u akátové a lipové medoviny. Vykvašené medové víno samozřejmě nemá ještě dokonalou chuť, proto je třeba ho nechat minimálně rok a půl zrát.
Naše tipy:
- Tradičně si ji můžete nalít za pokojové teploty, krásně vás zahřeje.
- Pokud udeří opravdu tvrdé mrazy, ohřejte ji na max. 50 stupňů a podávejte v hrnečku či kalíšku příjemně teplou.
- V létě vás naopak může velmi osvěžit. Buď nechte lahev v lednici a podávejte ochlazenou, případně s ledem, nebo...
- A nebo přelijte požadované množství medoviny do plastové lahve a dejte ji do mrazáku. Voda obsažená v medovině zmrzne, ale alkohol zůstane tekutý. Vznikne tedy nápoj konzistence ledové tříště, který bude obsahovat ledové kousky a zachová si výjimečnou medovinovou chuť. Při horkých letních dnech úžasně osvěží.
Složení:
voda, med, broskve s peckami
Objem:
500 ml
Země původu:
Česká republika
Obsah alkoholu:
min. 14,6 %
Doplňkové parametry
Kategorie: | Medoviny |
---|---|
Hmotnost: | 0.95 kg |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.